Remedii moderne pentru o boală veche

Publicat acum 3 ani
Vizualizări: 8
Remedii moderne pentru o boală veche.
Etiologia infecțioasă a bolii parodontale a fost luată în discuție de Anthony van Leeuwenhoek (1683) care a descoperit nişte “animalicule” în depozitul moale de pe dinţi. Willoughby Miller, în 1890, susţine că pioreea alveolară este provocată de bacterii nespecifice, iar Waerhaug, în 1950, evidențiază rolul plăcii bacteriene în etiopatogenia parodontopatiei.
Nici unul dintre microorganismele izolate din placă nu satisface însă condiţiile de patogenitate pentru a se demonstra că este agentul cauzal al parodontopatiei.
De aceea, se ia în consideraţie o asociaţie microbiană, complex bacterian şi nu un anume microorganism care produce boala parodontală.
Diagnosticul şi tratamentul parodontopatiei trebuie să se bazeze pe înţelegerea formării plăcii dentare bacteriene, dar şi pe o înţelegere a interacţiunii complex bacterian – răspuns imun, care explică evoluţia bolii.
Laserul NdYAG reprezintă o soluție modernă de realizare a tratamentului bolii parodontale. Cu aceasta tehnologie realizăm o decontaminare eficientă a pungilor parodontale și stimulăm reatașarea gingivală. Spre deosebire de laserul diodă, care arde, sonda NdYAG emite energie luminoasă prin intermediul fotonilor care înlătură microbii și țesuturile degradate din punga parodontală.
Este nedureros și stimulează vindecarea.
Laserul reprezintă practic o soluție minim invazivă pentru chirugia parodontală, fiind necesară doar îndepărtarea mecanică a depozitelor de placă bacteriană calcificată de pe dinți și rădăcinile acestora fără a fi nevoie de incizii sau suturi, astfel creând condițiile biologice de reatașare a gingiei pe dinte. Este foarte util pentru toți pacienții, fiind un tratament de elecție pentru problemele parodontale ale pacientului diabetic.
Noi venim în sprijinul tău cu laserul nostru Laser FotonaⓇ LightWalker AT care oferă multiple aplicații clinice. Informații suplimentare despre laser găsiți aici.

Alte videouri interesante din această categorie (aceste categorii)

Microscopul și laserul
1:37
Publicat acum 3 ani
Microscopul & laserul, asocierea perfecta pentru tratamentul endodontic sigur. Endodonția modernă evoluează constant din secolul XVII, mai [...]
Vizualizări: 19
Misterul fricii de turbina dentară
1:18
Publicat acum 3 ani
Misterul fricii de turbina dentară Prima documentare a unei preparații dentare se regăsește în urmă cu 7000 de ani ÎH, la civilizația indiană din [...]
Vizualizări: 20
Igiena orală
1:07
Publicat acum 3 ani
 #staiacasa așa cum facem și noi pentru sănătatea noastră, a tuturor. Nu uita, cât stai acasă, ai mai mult timp pentru sănătatea ta dentară. [...]
Vizualizări: 12

Did you like this? Share it!

296 comentarii pentru “Remedii moderne pentru o boală veche

Oh my goodness! Amazing article dude! Thank you,
However I am experiencing difficulties with your RSS.
I don’t know why I am unable to subscribe to it.
Is there anybody getting similar RSS problems? Anyone that knows the answer will you kindly respond?
Thanx!!