Chirurgie dento-alveolară

Chirurgie dento-alveolară

Extracţia dentară este o intervenţie de necesitate, dar care este destul de des întâlnită la vârste tinere. Intervenţia constă în îndepărtarea unui dinte bolnav, care provoacă şi întreţine procesele patologice locale, regionale şi generale ce nu pot fi rezolvate prin tratamente conservatoare.
Indicaţiile majore ale extracţiei dentare sunt date de complicaţiile cariilor şi parodontopatiilor marginale, la care se adaugă şi traumatismele dento-maxilare.
În acele cazuri în care particularităţile anatomice sau alte procese patologice fac imposibil tratamentul endodontic, se pot utiliza metode chirurgicale ajutătoare:

  • chiuretajul periapical – curăţarea ţesuturilor patologice de la vârful rădăcinii

  • rezecţia apicală – îndepărtarea vârfului rădăcinii, urmată de curăţarea ţesutului patologic din jurul rădăcinii dintelui.

  • amputaţia radiculară – tehnică chirurgicală ce se foloseşte pentru conservarea unor molari la care una dintre rădăcini este irecuperabilă.

Aceste metode prin care se încearcă conservarea unui dinte, dacă sunt corect aplicate, reduc apreciabil necesitatea extracţiei. Astfel devine posibilă păstrarea pe arcadă mai mult timp a unui dinte. Toate aceste manopere chirurgicale sunt efectuate cu succes în clinica noastră, de medici specialiști.

Ei se vor ocupa de tine

Ne puteți suna zilnic, la numărul de telefon (004) 0365 730 345, sau puteți să luați legatura cu noi completând formularul de contact. Pentru programări sau informații legate de laboratoarele de analize medicale, vă rugăm să vizitați pagina laboratoare aici.