Endodonție

Endodonție asistată de microscop

Evoluția cariei dentare este spre afectarea pulpei dintelui. Când se ajunge aici, decizia terapeutică este una singură, eliminarea pulpei dentare, prin îndepărtarea ei din canalele radiculare cu instrumentar specific, manual sau mecanic, sterilizarea chimică sau cu laser a canalelor și obturarea lor cu un material biologic ce înlocuiește pulpa dintelui. Tratamentele endodontice asistate de microscop reprezintă cea mai complexă și modernă metodă de lucru existentă azi, în endodonție.

Cu ajutorul microscopului endodontic, care mărește și luminează câmpul operator, se pot observa detalii pe care medicul dentist nu le poate vedea cu ochiul liber. Astfel, se pot salva dinți, care prin terapia endodontică convențională nu ar fi putut fi păstrați, permițând astfel rezolvarea unor cazuri dificile sau cu prognostic rezervat. Corectitudinea obturației de canal depinde de folosirea apex locatorului, iar verificarea corectitudinii obturației se poate face cu o radiogfrafie retroalveolară. Un tratament endodontic bine făcut poate reda funcționalitatea dintelui și cu o îngrijire adecvată pacientul poate preveni eventualele complicații viitoare.

Ei se vor ocupa de tine

Ne puteți suna zilnic, la numărul de telefon (004) 0365 730 345, sau puteți să luați legatura cu noi completând formularul de contact. Pentru programări sau informații legate de laboratoarele de analize medicale, vă rugăm să vizitați pagina laboratoare aici.