Ortodonție

Se ocupă cu realizarea de aparate dentare, ce pot fi purtate atât de adulţi cât şi de copii. Aparatul dentar fix poate corecta cu mare fineţe anomaliile dento-maxilare și aliniază dinţii cu o mai mare precizie decât aparatul mobil.
Este format din bracket-uri, inele, sârme, arcuri, butoni, ligaturi (elastice/metalice), etc.
Bracket-urile sunt plăcuţe (din diferite materiale: oţel inoxidabil, aur platinat, ceramică, safir) care sunt fixate cu adezivi pe dinţi. Bracket-urile se pot fixa pe suprafaţa vestibulară (faţa dinspre buză) sau pe faţa orală (numit aparat lingual/aparat dentar invizibil , pe partea dinspre limbă, pe interiorul arcadelor dentare).
Inelele se fixează în jurul dintelui şi servesc ca dispozitive de ancorare.
Arcurile sunt sârme de diferite forme, mărimi şi cu diferite propietăţi: elasticitate – revin la forma iniţiala dacă sunt îndoite, îşi pot pierde elesticitatea dacă sunt supuse unor temperaturi ridicate – pentru a putea fi îndoite la capete şi a nu leza obrazul, mucoasa, etc.
Ligaturi de sârmă care se prind în funcţie de fiecare caz în parte (de bracket şi de arc sau sub alte forme).
Arcurile trec prin bracket-uri şi sunt ataşate de inele. Arcul este prins de fiecare bracket cu ajutorul unor ligaturi elastice (module, catene etc.), sau metalice (pot fi de diverse culori).
Strângerea arcului de bracket-uri exercită presiune asupra dinţilor facându-i să migreze.
Important este că această mişcare să fie facută în timp pentru că dinţii sunt fixaţi în os. În timpul mişcării dentare osul “dispare” în partea în care se îndreaptă dinţii, dar şi “apare” – se formează os – în partea lăsată liberă prin migraţie. Din acest motiv un tratament ortodontic corect cu aparat dentar fix este unul de durată – între 1 an, 1 an și jumătate, 2 ani, poate chiar şi 2 ani şi jumătate în funcţie de complexitatea cazului, de cât de mare este anomalia care se doreşte remediată.
În general un aparat dentar fix este purtat aproape un an şi jumătate, dar nu este o regulă.
Doar medicul ortodont vă poate spune cât timp trebuie să purtaţi un aparat dentar, studiind fiecare caz în parte şi în funcţie de severitatea problemei dentare.

Ortodonție

Ea se va ocupa de tine

Ne puteți suna zilnic, la numărul de telefon (004) 0365 730 345, sau puteți să luați legatura cu noi completând formularul de contact. Pentru programări sau informații legate de laboratoarele de analize medicale, vă rugăm să vizitați pagina laboratoare aici.